Choď na obsah Choď na menu
 


FOTOGRAF DAVID LACHAPELLE: NOVÝ POHĽAD NA MAYBACH ZEPPELIN

FOTOGRAF DAVID LACHAPELLE: NOVÝ POHĽAD NA MAYBACH ZEPPELIN
08.12.2009
Nahé telá, luxusná limuzína, typická dekadentná atmosféra, ktorá dýcha luxusom a vášňou. Tak vyzerajú najnovšie fotografie, ktoré pre značku Maybach vytvoril americký fotograf David LaChapelle. Kolekcia prináša úplne nový pohľad na najluxusnejšiu limuzínu sveta – Maybach Zeppelin, ale i jeho predchodcu z roku 1930. To všetko v – pre LaChapella typickej – výnimočnej atmosfére plnej netradičných kontrastov, farieb a kompozície. FEMINITY vám prináša pohľad nielen na výsledok, ale i do zákulisia tohto výnimočného projektu.

 

Americké Miami a jeho veľtrh umenia a dizajnu zažili premiéru novej kolekcie svetoznámeho fotografa. David LaChapelle, ktorý je známy svojimi netradičnými zábermi najslávnejších mien sveta, hudby a filmu, vytvoril pre značku Mercedes-Benz unikátnu sériu záberov ako poctu najluxusnejšiemu autu všetkých čias – Maybach. Svoje dielo nazval „expozícia luxusu“ a „berlínske príbehy“. Hlavnými hrdinami jeho výnimočných umeleckých diel sú dve luxusné limuzíny - Maybach Zeppelin v limitovanej edícii a jeho historický predchodca z roku 1930 Maybach Zeppelin DS 8. Nechýbajú však ani polonahé mužské a ženské telá, ktoré dotvárajú dekadentnú atmosféru.

„Po návšteve sídla Maybach  v Sindelfingene som mal okamžite inšpiráciu na dvojicu fotografii, ktoré vyžarujú rovnaký pocit zvádzania a dynamiky ako sám Maybach,“ spomína na začiatok americký fotograf David LaChapelle. Ihneď požiadal style ikonu Daphne Guinness, aby spojila krásu limuzín so svojou kolekciou. Vďaka tejto spolupráci a neobmedzeným možnostiam, ktoré LaChapelle dostal od značly Maybach, vznikla kolekcia úžasných extravagantných fotografii, ktoré dýchajú luxusom. LaChapelle navštívil automobilku na jar tohto roku, kedy začali práce na tomto projekte a v októbri už bolo všetko hotové. Svoje nadšenie z výsledku netaja ani zástupcovia značky. Patrick Marinoff, ktorý je globálnym brand managerom Maybach a mal na starosti celý tento projekt, povedal: „Boli sme veľmi poctení, že taký významný umelec, akým LaChapelle je, zvečnil Maybach. Sú to obrázky, ktoré prinášajú úplne iný pohľad na luxusnú limuzínu a celú značku." Fotografie sa stanú súčasťou LaChapelleovej zbierky, aby prenikli do svetových galérii a neskôr sa ich kópie dostanú do Daimler Art Collection. Tam sa zaradia medzi viac ako 1800 diel od 600 autorov, medzi ktorými sú mená ako Andy Warhol či Jeff Koons.

 

Zdroj: mib

 


 Galéria k článku

 

Zákulisie fotografovania. David LaChapelle pre Maybach: “Berlin Stories”. Zákulisie fotografovania.
Zákulisie fotografovania. Zákulisie fotografovania. Zákulisie fotografovania.
Zákulisie fotografovania. Zákulisie fotografovania. David LaChapelle pre Maybach: “Exposure of Luxury”.